Turkse technologie-startups “opdoken” in Finland

Ondernemers die vanuit verschillende steden in Turkije deelnamen aan Slush 2023, dat werd gehouden in het Helsinki Fair Centre en een bijzonder belang heeft onder de evenementen in Europa in termen van prestige en de kwaliteit van de deelnemers, hadden de gelegenheid om hun nieuwe technologieën uit te leggen, diensten en producten aan internationale bedrijven en technologieliefhebbers.

Op het evenement, waar mondiale durfkapitaalfondsen en technologie-startups op het hoogste niveau vertegenwoordigd waren, gaven ook startups en vooraanstaande belanghebbenden uit het Turkse ondernemerschapsecosysteem de boodschap „Investeer in Turkije“.

Een delegatie van 24 mensen, bestaande uit overheidsinstellingen, technologiebedrijven en beheerders van durfkapitaalfondsen, onder leiding van het Presidential Investment Office, nam deel aan het evenement om Turkije te vertegenwoordigen en mondiale belanghebbenden te ontmoeten.

Turkse ondernemers die aan het evenement deelnamen, hadden de mogelijkheid om zich open te stellen voor nieuwe klanten en markten, investeringen te vinden, zaken te ontwikkelen en partnerschappen aan te gaan met internationale technologiebedrijven door deel te nemen aan wedstrijden waar zij hun presentaties hielden.

Slush 2023 omvat Heybooster.ai, Magellan.net, Pivony.com, Vispera.co, 3pmetrics, Ara Robotics and Artificial Intelligence Technologies, ByBike Mikromobilite, Crop Genius, Dusyeri/Uppy, GAMI Technology, Hercules Biomedical Electrical Electronics, Quin Al Technology Meer dan 30 Turkse bedrijven, waaronder Remedi Teknoloji, SFM Yazılım Teknolojileri, Sizlik İş Project Development and Integrated Service Solutions, Syntonym, Ural Telekomünikasyon Sanayi Ticaret, Counterfake Yazılım Teknoloji, Beebird Teknoloji, Octopus Teknoloji, Basecope Yazılım en Sekgames Oyun Yazılım Teknoloji. technologie ondernemer deelgenomen.

Turkse ondernemers vertegenwoordigden het Turkse technologie-ecosysteem wereldwijd door de technologieën te introduceren die zij ontwikkelden op gebieden als kunstmatige intelligentie, milieu en klimaat, digitale gezondheidszorg, sport, gametechnologieën, software, onderwijs, financiën en robotica.

Er werd gezien dat de Turkse diaspora die in het buitenland woonde ook nauw betrokken was bij Slush 2023.

‘Wij observeren wat investeerders van ondernemers verwachten’

Bursa Eskişehir Bilecik Development Agency (BEBKA), plaatsvervangend secretaris-generaal Sabri Bayram, zei in zijn verklaring aan AA-correspondent dat Turkse technologiestartups dit jaar investeerders hebben ontmoet met de steun en medewerking van 5 ontwikkelingsagentschappen onder coördinatie van het Ministerie van Industrie en Technologie. .

Bayram verklaarde dat ze 18 ondernemers onder de 400 technologiestartups naar Slush 2023 hadden gebracht om investeerders te ontmoeten.

Bayram wees erop dat ze tijdens het evenement zagen waar het ecosysteem van ondernemerschap zich bevindt en zei: „We observeren hier heel goed wat investeerders van ondernemers verwachten. In dit opzicht vinden we het een zeer belangrijk evenement om ondernemers een visie te geven en ze samen te brengen. met nieuwe investeerders.” hij zei.

„We zouden bij dergelijke evenementen beter zichtbaar moeten zijn met meer investeerders.“

Coördinator Rabia Taş van de Anadolu Universiteit R&D en Innovatie Coördinatie-eenheid Technologie en Transfer Office (ARINKOM TTO) verklaarde bij Slush ook dat Turkse ondernemers klaar zijn voor de mondialisering.

Taş zei: “Het gebied dat we moeten verbeteren is het vergroten van het aantal investeerders en het netwerk van onze engelinvesteerders, en we zouden bij dergelijke evenementen beter zichtbaar moeten zijn met meer investeerders. Onze bestaande infrastructuur en subsidieprogramma’s zijn zeer divers, dus dat onze studenten of academici ondernemers kunnen worden. De investeerderscultuur en het aantal ontmoetingsomgevingen met investeerders moeten echter worden vergroot.“ „Naarmate er in Turkije meer investeerders- en engelennetwerken worden gevormd, zullen studenten ervaring kunnen opdoen op het gebied van interactie met investeerders.“ zijn beoordeling gemaakt.

„De meeste van onze ondernemers willen nu mondiaal zijn“

Startups.watch-oprichter Serkan Ünsal, die het evenement bijwoonde, verklaarde dat hij deelnam aan Slush 2023 om Turkse ondernemers te ondersteunen om samen te komen met investeerders en klanten.

Ünsal zei dat de versnelling van de digitalisering met de Covid-19-epidemie de eetlust van investeerders deed toenemen en dat er 2 miljard dollar werd geïnvesteerd in het Turkse ondernemers-ecosysteem: “Dit jaar is er over de hele wereld een tekort aan geld op het gebied van investeringen. Ook in Turkije is er 150 miljoen dollar in de eerste 9 maanden van het jaar.” Er is geïnvesteerd. Als er in dit kwartaal nog een paar grote investeringen worden gerealiseerd, lijkt het erop dat we het einde van het jaar met 700-800 zullen afsluiten. miljoen dollar. Dit maakt ons het leidende land in Zuidoost-Europa. Het potentieel van Turkije is om elk jaar ruim 1 miljard dollar te investeren in de startups van onze ondernemers.“ zijn beoordeling gemaakt.

Ünsal verklaarde dat ondernemers in Turkije in het verleden problemen hadden met duurzaamheid en zei: “Omdat onze ondernemers een bekrompen visie hadden. Ze probeerden alleen de Turkse markt te veroveren. Dit is de afgelopen vijf jaar veranderd. Nu zijn de meeste van onze ondernemers ondernemers willen mondiaal zijn. Omdat ze mondiaal willen zijn, zijn ze op zoek naar meer geld en meer geld.‘ ‚Ze proberen naar het land te gaan. Dan neemt hun overlevingspercentage toe.‘ hij zei.

Serkan Ünsal legde uit dat Turkije een ‘paradijs’ is in termen van staatssteun en zei dat startups goed gebruik moeten maken van staatsprikkels en moeten proberen zo snel mogelijk mondiaal te worden.

Ünsal verklaarde dat er in het verleden geen voorbeeldig initiatief in Turkije was en vervolgde als volgt:

“We hebben nu initiatieven die we als voorbeeld kunnen nemen. Omdat we nu eenhoorns en decacorns hebben. Nu ligt de lat daar hoger en zegt iedereen: ‘Ik zal ook een eenhoorn zijn’. We zitten in een goede situatie vergeleken met landen die geen eenhoorns hebben. Het heeft ons naar een ander niveau gebracht. Nu heeft iedereen er minstens twee of drie. Ze willen in het land zijn. Er zijn maar heel weinig startups die in Turkije willen zijn. De belangrijkste reden hiervoor is dat er inspirerende eenhoorns en decacorns zijn.“

Benadrukkend dat er jaarlijks gemiddeld 600 startups in Turkije worden opgericht, zei Ünsal dat het ecosysteem van ondernemerschap vele malen zal groeien als het land ’s werelds beste kwantumcomputers en kunstmatige intelligentie-ingenieurs voortbrengt, wat nieuwe trends in de technologie zijn.

„Wij willen een van de eenhoorns zijn die over vijf jaar uit Turkije zijn voortgekomen“

Göktürk Yetim, Chief Executive Officer (CEO) van Magellan, dat actief is op het gebied van digitalisering, verklaarde dat zij als Turks startend bedrijf investeringen ontvingen op basis van goede evaluaties in het land.

Yetim zei: „We willen ons bedrijf wereldwijd uitbreiden. Daarom moeten we deelnemen aan mondiaal belangrijke evenementen. We hebben de kans om hier in dit koude weer te komen en ons werk uit te leggen aan zowel investeerders als het startup-ecosysteem. We leggen momenteel uit ons bedrijfsmodel, waar we intensief mee bezig zijn, aan de hele wereld.“ gezegd.

Yetim benadrukte dat ze een zeer uniek bedrijfsmodel hebben en zei: “Dit bedrijfsmodel heeft nu een geweldige respons gevonden in het veld en we groeien zeer snel in Turkije. Omdat het werk dat we doen niet onderworpen is aan regelgeving, is er geen obstakel zodat u het wereldwijd kunt doen, als we het goed plannen en met de juiste investering „We denken dat we dit succesverhaal wereldwijd zullen voortzetten en laten groeien.“ hij zei.

Yetim verklaarde dat ze intensieve ontmoetingen hadden met investeerders en zei:

“De grootste reden waarom we hier nu zijn en een stand hebben geopend, is Turkije. Het Presidential Investment Office heeft een stand voor ons gekocht, ons deze gratis laten gebruiken, onze kaartjes gekocht en ons hierheen gestuurd. We hebben de startup opgericht met de steun die we ontvangen van KOSGEB. We willen een van de eenhoorns zijn die over vijf jaar uit Turkije zijn voortgekomen. Daarom willen we opereren als een mondiaal Turks technologiebedrijf.“

Yetim legde uit dat hij op 23-jarige leeftijd met Magellan begon in een universiteitscafetaria zonder kapitaal en momenteel 160 werknemers heeft en zei tegen Turkse ondernemers: “Turkije is een land van kansen. Turkije is een van de landen waar we het beste kunnen begrijpen of een De startup zal succesvol zijn, zowel qua bedrijfsvoering als qua cultuur. Wat ze gaan doen.“ „Ik raad ze aan om de baan in Turkije te proberen, niet in het buitenland.“ suggesties gedaan.

Neslihan Buşra Emikoğlu, een van de oprichters van het door kunstmatige intelligentie ondersteunde e-commerce-analyseplatform Heybooster.ai, verklaarde ook dat ze het evenement bijwoonden en andere startups en investeerders ontmoetten.

Emikoğlu zei: „Het belangrijkste van deze plek is dat we horen welke vragen mensen stellen en dat we de antwoorden in onze gedachten beginnen te creëren. Dit was erg leuk. In Turkije kijk je vanuit een bepaald perspectief en luister je alleen naar de mensen om je heen en beantwoord hun vragen. Hier komen mensen uit veel verschillende landen met heel verschillende vragen.“ „Het komt naar jou toe. Natuurlijk heb je de kans om je hersenen te oefenen. Daarom opende het voor ons de weg op het gebied van van visie.“ gezegd.

Emikoğlu stelde dat nadat ze alle digitale marketing- en rapportagegegevens hebben samengebracht waar bedrijven elke dag naar moeten kijken, ze ze allemaal interpreteren en kansen onthullen met technologie voor het genereren van inzichten, zei Emikoğlu: “Investeerders zien hier de innovatieve oplossing en zijn dichter bij in ons investeren.” hij zei.

Emikoğlu verklaarde dat ze binnen vijf jaar willen uitbreiden naar grotere markten zoals Groot-Brittannië en de VS, en benadrukte dat het creëren van omgevingen waarin startups in Turkije met elkaar kunnen delen en deze op een meer motiverende manier aan jongeren presenteren, het ondernemende karakter zal ondersteunen. ecosysteem in het land.

Neslihan Buşra Emikoğlu adviseerde jonge mensen die hun succes naar een hoger niveau willen tillen om veel onderzoek te doen voordat ze een startup starten.

„We willen uitgroeien tot een bedrijf dat in 5 jaar tijd duizenden robots produceert“

Ali Koçer, een van de Founding Partners van Bottobo Robotics, verklaarde dat hij denkt dat Slush een ander ecosysteem heeft en zei: „Omdat het een omgeving is waar verschillende bedrijven elkaar ontmoeten. We beschouwden deze aspecten niet als een donkere winter. We sprongen erin en kwam zodat we deel konden uitmaken van dit ecosysteem.“ gezegd.

Koçer legde uit dat ze veel steun kregen van de Turkse staat om hun activiteiten uit te breiden en verklaarde dat ze om meer publieke steun vroegen bij universitaire samenwerkingen en het openstellen voor buitenlandse markten.

Burhan Turgut Ulutürk, een van de andere oprichters van Bottobo Robotics, verklaarde dat zij zichzelf over vijf jaar zien als een van de grootste robotfabrikanten, vooral op de Europese markt, en zei: „We bouwen de infrastructuur dienovereenkomstig op. We produceren onze bezitten producten en ontwikkelen de software zelf. We hebben ondersteuning van TUBITAK en Technopark. 5 „We willen uitgroeien tot een bedrijf dat binnen een jaar duizenden robots produceert.“ hij zei.

Beebird Technology-oprichter Ali Murat Arıkuşu, die innovatieve technologieën ontwerpt met behulp van Internet of Things (IoT) en kunstmatige intelligentie (AI)-infrastructuren in de sector huishoudelijke apparaten, verklaarde ook dat ze deelnemen aan Slush als een bedrijf dat wereldwijd probeert uit te breiden.

Kunstmatige intelligentie staat voorop tijdens Slush 2023

Terwijl ondernemers tijdens het evenement innovaties tentoonstelden zoals kunstmatige intelligentietoepassingen, digitale financiële diensten, augmented reality, virtual reality, digitale gezondheidszorg en slimme medische apparaten, werd er opgeroepen om beleid te creëren en te reguleren om kunstmatige intelligentie tijdens de sessies veiliger te maken.

Deskundigen wezen er tijdens het evenement op dat gezondheidszorgdiensten zullen worden vervangen door kunstmatige intelligentie. Door uit te leggen dat de twee uitdagingen waarmee de wereld te maken krijgt “klimaatverandering” en “eenzaamheid” zijn, wezen deskundigen erop dat kunstmatige intelligentie een “mentor” zal zijn in sociale relaties.

De belangrijkste boodschap van experts is: „Leer vandaag nog over kunstmatige intelligentie en beschouw het als een productiviteitsverhoging voor uw bedrijf. Mis het niet. Kunstmatige intelligentie zal u niet vervangen, maar mensen die kunstmatige intelligentie gebruiken wel.“ Het was als.

Tijdens het evenement, waar werd uitgelegd dat er in Europa meer kunstmatige intelligentie-startups zijn dan in de VS, werd gesteld dat het voor ondernemers in Europa niet zo gemakkelijk is om toegang te krijgen tot kapitaal als in de VS.

Tijdens de evenementen werd uitgelegd dat generatieve kunstmatige intelligentie de game-industrie en de manier waarop mensen op internet surfen, zal blijven veranderen.

In het kader van de visie ‘Digitalisering’ werden op de evenementen ook nieuwe technologieën geïntroduceerd die zich richten op efficiëntie in termen van kosten en middelen in de toekomst en innovaties bieden in het productieproces.

Terwijl de intense deelname van Amerikanen, Duitsers en Britten aan Slush 2023 de aandacht trok, namen ook de grootste durfkapitalisten van Silicon Valley, zoals Sequoia, Index en Accel, deel aan het evenement. Investeringsbank JP Morgan hield op de door haar ingerichte stand bijeenkomsten met ondernemers. Google ontving ook technologieliefhebbers met zijn grote stand.


Op de website van Anadolu Agency wordt het nieuws dat via het AA News Feed System (HAS) aan abonnees wordt verstrekt, samengevat en gepubliceerd. Neem contact met ons op voor een abonnement.Source link

Turkse technologie-startups “opdoken” in Finland

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Nach oben scrollen